Om oss

[twelve_col pos=”first”]

Onemop International AB

Onemop International AB är grundat 1986 och har sedan dess utvecklat och tillverkat städsystem för den professionella sektorn. Från början skedde tillverkningen i Sverige för att sedan flyttas till Estland. 2001 öppnade vi en egen fabrik i Estland. 2004 flyttades viss produktion till Kina och sedan 2010 är Onemop etablerat i Kina med egen personal.

Mikrofiber

Redan 1993 började vi tillverka mikrofiberdukar. Vårt varumärke MIRAKELTRASAN blev framgångsrikt framför allt på konsumentmarknaden. Den professionella sidan hade svårare att ta till sig den nya tekniken. Misstänksamheten var stor särskilt som mikrofiberdukarna gick stick i stäv mot dåtidens professionella sanning om nödvändigheten av städkemikalier. Idag dominerar mikrofiberdukarna den professionella marknaden.

Mikrofiber-teknologin ger stora möjligheter men kräver samtidigt att den används på rätt sätt. I grunden handlar det om tekniska textilier där tillverkningen kräver kunskap, kontroll och erfarenhet. Onemop International har utvecklat och tillverkat städprodukter för de flesta större aktörer på dagens Skandinaviska professionella marknad. Under 2000-talet utvecklade vi bl a TWISTLOCK-garnet för moppar som ger bättre absorption, bättre tvätt-tålighet och lägre friktion. TWISTLOCK-tekniken finns idag i de flesta professionella garn-moppar.

ONEMOP

Runt 2005 föddes idén om en tillverkningsteknik som skulle göra det möjligt att på ett rationellt sätt producera fjäderlätta moppar med samma egenskaper som en 10-15 gånger tyngre traditionell mopp. Idén döptes till ONEMOP och är idag patenterad i Europa, Kina och USA. Funktionen i ONEMOP gör det möjligt att skapa ett helt nya städsystem där man sparar både miljö, pengar och tid utan att göra avkall på resultatet. Denna innovation är minst lika revolutionerande som den första mikrofiberduken. Den stora uppgiften, precis som då, är att få marknaden att ifrågasätta de gamla sanningarna och inse de nya möjligheterna.

Vid sidan av ONEMOP fortsätter även Onemop International att utveckla och tillverka traditionella städredskap framför allt för PRIVATE BRAND-marknaden.
[/twelve_col]

[four_col pos=”last”]

Om_oss-02

twistlock

Om_oss-03

[/four_col]